Les Recettes
Kayseri Mantısı
Malzemeler
500 gr Tokana Özel Kayseri Mantısı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Litre su
Sos Malzemeleri
0,5 Çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağ
1,5 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı salça
Mantının Yapılışı
2,5 lt suya 1'er yemek kaşığı tuz ve sıvı yağ katılarak kaynatılır. Donuk olan 500 gr Tokana Küçük Kayseri Mantısı bol su ile süzgeçte yıkandıktan sonra kaynamış olan suya atılır. Mantı atılınca kaynamış olan su biraz soğur. Tekrar kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır. Kısık ateşte 10 dakika piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Pişen matının üzerine 1 su bardağı can suyu (soğuk su) ilave edilerek mantılar tencerenin içinde 2-3 dakika bekletilir ve mantılar tencere tabanına çöktükten sonra suyu süzülür.servise hazır hale gelir.
Sosun Yapılışı
Tencerede sıvı yağ biraz ısıtıldıktan sonra tereyağ katılarak eritilir. Sıvı yağ ile tereyağ karışımı sağlandıktan sonra salça ilave edilir. Salça yağda biraz kızartıldıktan sonra üzerine soğuk su ilave edilerek 3-4 dk ocak üstünde bekletilir. Sos bu şekliyle hazırdır. Hazırlanan sos süzülen mantının üzerine dökülerek servise sunulur. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt, sumak, pul biber ve nane ile sosun üzeri süslenebilir. AFİYET OLSUN...
AFİYET OLSUN..