Les Recettes
Pastırmalı Üçgen Mantı
Malzemeler
500 gr Tokana Pastırmalı Püro Kayseri Mantısı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Litre su
Sos Malzemeleri
1 Çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağ, 2 Su bardağı su
1'er adet domates ve yeşil biber
2 Yemek kaşığı salça
Mantının Yapılışı
2,5 lt suya 1'er yemek kaşığı tuz ve sıvı yağ katılarak kaynatılır. Donuk olan 500 gr Mantı 38 Pastırmalı Kayseri Mantısı bol su ile süzgeçte yıkandıktan sonra kaynamış olan suya atılır. 10 dakika piştikten sonra ocağın altı kapatılır.
Sosun Yapılışı
Tencerede sıvı yağ biraz ısıtıldıktan sonra tereyağ katılarak eritilir. Sıvı yağ ile tereyağ karışımı sağlandıktan sonra yağa, ince doğranmış yeşil biber atılarak kavrulur. Kavrulan biber üzerine salça atılır ve birlikte biraz daha kavrulur. Sonra ince doğranmış dometes üzerlerine atılır. 1/2 Su bardağı soğuk su ilave edilerek 3 dk ocak üstünde bekletilir. Sos bu şekliyle hazırdır.
Haşlanan mantı borcama (fırında pişirmeye uygun bir kap) dökülür. Üzerine hazırlanan sos dökülür. Fırında 180 derecede 10 dakika pişirilir. Fırından çıkan mantıya, isteğe bağlı olarak; sumak, pul biber ve nane ile üzeri süslenerek servis yapılabilir. Pastırmalı mantıya pastırma lezzetini kapatmaması için yoğurt katılmamasını tavsiye ederiz. AFİYET OLSUN...
Not: Bu özel bir tariftir. Mantı 38 Pastırmalı Kayseri Mantısını normal mantı gibi de pişirilebilirsiniz.